Over ons

We fokken zowel shetlanders als rijpaarden (dressuur). Sportview is de stalnaam van onze mini-shetland fokkerij.  Bij de rijpaarden, die we samen met de broer van Martin (Thijs Broens) hebben, zijn onze fokproducten herkenbaar door de toevoeging van BO aan de paardennaam. Dat staat voor Broens Overasselt.

Sportview
Onze shetlanderfokkerij is inmiddels al bijna 40 jaar oud. In de beginjaren werd gebruikgemaakt van de familiestalnaam Bromishet. Dat is de afkorting van Broens Mini Shetlanders. In 1983 kocht Martin zijn eerste mini, de vosschimmel importmerrie Ranch Carole. Vanaf 1990 werd de fokkerij onder een eigen stalnaam voortgezet. Dat werd Sportview . De fokkerij van broer Thijs heeft de stalnaam Bromishet gehouden.

Martin aan het genieten tijdens de keuring.

Stal Sportview fokt uitsluitend met kwaliteitsvolle merries met predicaatrijke bloedlijnen. Sportview pony’s zijn nationaal en internationaal bekend om de behaalde successen op keuringen en shows. Alle mogelijke nationale titels voor zowel hengsten als merries zijn behaald. Daarnaast werd het Overall Championship tijdens de Internationale FSPC-show in Zwitserland in de wacht gesleept.

Inmiddels zijn er 20 Sportviewhengsten door het NSPS voor de dekdienst goedgekeurd. Dat zijn Abantos, Aramis, Balmoral, Black Diamond, Cappucino, Concorde, Early Bird, Gallyon, Indurain, Kalypso, Onyx, Perfect, Rebel, Thorgal, Ultimo, Ymaro, Lennox, Like a Dream, Monarch en No Limit.