Nieuws

Hieronder houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws over Stal Sportview.

Datum Nieuws
11-01-2020

Cappucino mini-kampioen Hengstenkeuring 2020

Wat een geweldig resultaat, deze hengstenkeuring 2020. Niet alleen werden er meerdere hengsten van Thorgal en Black diamond goedgekeurd, maar als kers op de taart werd de door ons gefokte Cappucino of Sportview ook nog eens minikampioen! Heel bijzonder!

17-01-202

Black Diamond naar Hengstenhouderij Kramp

Het zat helemaal niet in de planning. Zeker niet na het vertrek van Thorgal, Maar er deed zich een mooi kans voor onze topper Black Diamond voor. Bij Hengstenhouderij Kramp gaat hij een unieke rol vervullen in het eerste KI station van Nederland. We wensen Laura Kramp veel succes met deze tophengst.

01-10-2019

Thorgal verhuist naar Zweden

Soms moet je moeilijke keuzes maken en dit was er absoluut een… Thorgal is verhuist naar Zweden waar hij de fokkerij van Hàkan Häll gaat versterken. We hebben ontzettend veel mooie momenten met Thorgal mogen beleven. De vele topveulens die hij gaf en die uitgroeiden tot zeer succesvolle vader- en moederdieren en absolute keuringstoppers. Waaronder een indrukwekkend aantal goedgekeurde hengsten! We wensen de nieuwe eigenaar ontzettend veel plezier en succes met deze geweldige hengst. We zullen hem missen.

13-05-2019

Outsider BO op de veiling!

Ons superknappe hengstveulen Outsider BO is geselecteerd voor de Excellen Dressage Sales. Klik hier voor zijn filmpje!

16-02-2018

Balmoral, Black Diamond en Ymaro thuis ter dekking

Met het dekseizoen alweer in aantocht, hebben wij drie hengsten uitgekozen die dit jaar bij ons op stal ter dekking zullen staan. Dat zijn Balmoral, Black Diamond en Ymaro. Zoals u van ons gewend bent zijn de hengsten bij ons ook beschikbaar voor merries van buitenaf. Meer informatie? Neem gerust even contact met ons op. Klik hier voor de hengstenfolder. 

10-02-2018

Ymaro of Sportview terug op zijn geboortegrond!

Fokkers opgelet! Ymaro is weer terug op Stal Sportview waar hij in 2018 ook ter dekking staat! Deze kleine bruinbonte, compleet Engels gefokte zoon van Briar Desmond heeft volop te bieden. Beste bloedlijnen, veel kwaliteit, ras én kleur! Meer informatie op zijn pagina.

10-04-2017

De eerste veulens van 2017 geboren!

Ook bij ons zijn de eerste veulens geboren. We mochten verwelkomen:
 
Een merrieveulen voor Charon of Sportview en Thorgal of Sportview. Ze heet Little Surprise of Sportview.
 
En een merrieveulen voor onze rijpaardmerrie Blicka van de hengst Franklin.
 
Bijzonder blij met deze mooie start van het veulenseizoen!

12-11-2016

Black Diamond door de 1e fase met superhoge index

We kregen het goede nieuws van het stamboek dat onze Black Diamond de eerste fase heeft afgerond met de geweldige fokindex van 15.47! Heel trots op deze succesvolle zoon van Thorgal.

11-10-2016

Keagan miniveulenkampioen

Keagan of Sportview is in Bergharen mini hengstveulenkampioen geworden. Trotse vader is onze 1e premiehengst Thorgal of Sportview. Moeder Dreamrose of Sportview kreeg dit jaar de felbegeerde 1e premie.

14-06-2016

 

Nog meer verdrietig nieuws

Op de dag dat we hoorden van de dood van Perfect of Sportview moeten we helaas nog een trieste ervaring melden. Met het 13e en laatste veulen van het jaar is het misgegaan. Na dagen op haar gelet te hebben heeft onze beste merrie Whiskey of Sportview tijdens ons avondeten geveulend. Het veulen is helaas in het vlies gestikt. We waren te laat. Natuurlijk was het ook nog een merrieveulen. Dit doet pijn! Het is dus bij 12 veulens gebleven: 5 merries en 7 hengsten.

14-06-2016

Perfect of Sportview overleden

Vandaag ontvingen we het trieste bericht dat de hengst Perfect of Sportview plotseling is overleden. Hij is dood gevonden in het weiland tussen een koppel merries van Torsten Jeppson in Zweden, waar hij sinds 3 jaar verbleef. Toen hij geboren werd gaven we hem de naam Perfect, gedurfd maar we waren zo overtuigd van zijn kwaliteiten. Hoe trots kun je dan later zijn wanneer hij in 2005 tijdens de Nationale Hengstenkeuring het Algemeen Kampioenschap in de wacht sleept. Hij stond letterlijk in de spotlights, een kippenvel moment dat we nooit zullen vergeten. Een van de grootste successen van onze fokkerij. Jammer dat hij veel te vroeg is overleden. Gelukkig laat hij Nederland 243 nakomelingen na.

13-06-2016

Palominodochter voor Destiny

Vannacht een palomino merrieveulen geboren van Destiny of Sportview en Collovatti v. Stal Brammelo. De kampioensmerrie is ook de moeder van onze goedgekeurde hengst Gallyon of Sportview.
Nog één veulen te gaan!

30-05-2016

Merrieveulen voor Fienne

Afgelopen nacht gelukkig weer eens een merrieveulen. Het is (vermoedelijk) een valkveulen van Fienne v. Linquenda en Collovatti v. Stal Brammelo. Haar naam is Kayada of Sportview.

16-05-2016

22 jarige Impress krijgt prachtige dochter

Aan het eind van 1e Pinksterdag beviel onze 22 jarige merrie Impress of Sportview van een mooi palomino merrieveulen van Collovatti. Het veulen heet Kindness of Sportview.

12-05-2016

Valetta maakte het even spannend

Met behulp van de dierenarts is vandaag het 9e veulen geboren. Het is het 7e hengstveulen.😧 Valetta of Sportview x Collovatti. Het veulen heet Kansas of Sportview. Het was even spannend bij de geboorte, maar moeder en zoon maken het goed.

12-05-2016

Een prachtig meisje voor Wild Cherry

Na vele hengstveulens eindelijk weer eens een merrieveulen. Het veulen is van Wild Cherry of Sportview en Collovatti. Zeer blij met deze Kampala of Sportview.

06-05-2016

Kelvin geboren

Vannacht is het 7e veulen geboren en wederom een hengstveulen. De stand is 6 hengsten en 1 merrie. Nog 6 te gaan. Het veulen is van Acajou of Sportview en Collovatti en heet Kelvin.

29-04-2016

Een palominozoon voor Charon

Gisterenavond is het 6e veulen geboren. Het is een palomino hengstveulen van Charon of Sportview en Collovatti. Het veulen heet Kenzo of Sportview. 

28-04-2016

Gallyon slaagt voor spermaonderzoek!

Gallyon of Sportview, onze mini hengst van 81 cm, is nu definitief goedgekeurd.
Hij heeft met goed gevolg het spermaonderzoek ondergaan. Hij kan nu aan het werk!

24-04-2016

Twee veulens op 1 dag

Op 24 april zijn er twee veulens geboren. Donatella schonk het leven aan Kashmir of Sportview (v. Collovatti) en Dreamrose werd trotse mama van Keagan of Sportview (v. Thorgall). 

17-04-2016

Hengstveulen voor Fifilla

Gisterenavond werden we bijna verrast door onze merrie Fifila. Gelukkig ging het goed en bracht ze een vos hengstveulen ter wereld van Collovatti v. Stal Brammelo.

12-04-2016

Opnieuw een merrieveulen, nu voor Wilona

Vannacht is het tweede Shetland veulen geboren. Een merrieveulen van Wilona en Thorgal of Sportview. Een vos met witte staart en manen.

10-04-2016

Merrieveulen voor Dressy T

Wederom een KWPN merrieveulen bij ons geboren. Een sterk bruin veulen van de stermerrie Dressy T (Rhodium x Havidoff) en de hengst Geniaal (Vivaldi x Biotop). De eerste indruk is dat de hengst zijn naam eer aan doet.

08-04-2016

Een merrieveulen voor Dancing Queen

Het eerste KWPN veulen is geboren. Het is een volledig zwart merrieveulen van onze elite merrie Dancing Queen Utopia (Swarowski) en de hengst Governor (Totilas).

03-04-2016

Het eerste veulen van 2016 is geboren!

Het eerste veulen in 2016 is geboren. Het is een vos hengstveulen van de zwarte merrie Xanadu of Sportview en de zwarte hengst Thorgal of Sportview. Het veulen heet Kagall of Sportview. Heel blij met dit mooie begin van het veulenseizoen!

09-01-2016

Gallyon succesvol op de hengstenpremiekeuring

Gallyon of Sportview plaatste zich gisteren tijdens de Hengstenkeuring 2016 als vierde bij de nieuwe jaargang mini hengsten met een 2e premie. Wij gaan hem het komende seizoen inzetten voor onze eigen fokkerij. Wij hebben hoge verwachtingen van deze hengst met zijn super afstamming en 81 cm.

10-12-2015

Opnieuw een Sportviewhengst goedgekeurd!

Vandaag is de 16e Sportviewhengst goedgekeurd. Onze 3 jarige hengst Gallyon of Sportview is een kleine vos van 81 cm, zoon van Pacific v. Bromishet en onze merrie Destiny of Sportview.We zijn ontzettend trots dat ook Gallyon de jury heeft kunnen bekoren. 

18-10-2015

Verdrietig afscheid van onze Promise

Zojuist onze mooie 1e premie merrie Promise moeten laten inslapen… Waarschijnlijk een abces in haar darmen. Na 3 weken geleden al op het randje gebalanceerd te hebben, kwamen de klachten gisteren zeer hevig terug. Vandaag verslechterde haar situatie dusdanig, dat we haar hebben moeten laten inslapen… De tweede 1e premie merrie die we dit jaar verliezen en een dierbaar lid van onze kudde. Zo ontzettend jammer…

16-09-2015


Familie Waterreus trotse nieuwe eigenaar van Kahlua

12 september is ons merrieveulen Kahlua gepresenteerd op de veulenveiling Maren Kessel. De familie Waterreus uit Amersfoort was de gelukkige hoogste bieder. We wensen hun alle gelukt met dit veelbelovende veulen.

04-09-2015

Kahlua geselecteerd voor veulenveiling Maren Kessel!

Trots kunnen we mededelen dat ons merrieveulen Kahlua Bo is geselecteerd voor de veulenveiling in Maren Kessel. Ze wordt op zaterdag 12 september gepresenteerd en heeft als catalogusnummer 16. Meer informatie is te vinden op www.veulenveilingmarenkessel.nl 

24-07-2015

Laatste veulen van 2015 geboren

Promise heeft een prachtig palominohengstveulen gekregen. Het laatste veulen van dit fokseizoen dat we met een zeer tevreden gevoel afsluiten. 13 shetlandveulens in totaal. 8 merries, 5 hengsten en dan ook nog 3 prachtige KWPN veulens. 

27-06-2015

Verdrietig afscheid

Het fokken van Shetlanders geeft je meestal veel plezier en voldoening. Er zijn wel eens van die momenten dat het minder is. Vandaag was zo’n dag. Vanmorgen troffen we onze 1e premie merrie Corina met een koliek aanval aan in het weiland. Met vereende krachten (de dierenarts is vandaag 4 maal geweest) hebben we getracht haar te redden. Het heeft niet mogen baten, we hebben haar vanavond moeten laten inslapen. Haar mooie 10 dagen oude merrieveulen Irina hebben we aan de familie De Valk in Balgoy geschonken. Zij gaan proberen het veulen groot te brengen. Het dronk vanavond al uit een pannetje. We hopen van harte dat het hen gaat lukken.

27-06-2015

Schitterende dochter voor Corina

Na een zeer succesvolle jubileumkeuring in Bergharen bij thuiskomst blij verrast met een mooi merrieveulen van Corina v. Lammishet en Collovatti met wederom een mooi kleurtje. Ze was pas 27 juli uitgeteld dus een maand te vroeg!

27-06-2015

 

Succesvolle jubileumkeuring Bergharen

Wat een mooi begin van het keuringsseizoen! We hadden Whiskey met haar 4 dochters meegenomen naar de keuring in Bergharen. Haar merrieveulen Icecream liep op kop bij de miniveulens. De jaarling Hillary Top liep op de tweede plek bij de enters. De tweejarige Gin Tonic liep op kop bij de minitwenters en werd later Algemeen Jeugdkampioen. Whiskey was eerste bij de volwassen mini’s en werd tweede bij het Algemeen Kampioenschap 
Vervolgens won Whiskey met haar dochters de rubriek met Stal groepen.

31-05-2015

Prachtig hengstveulen voor Dukaat

Onze KWPN merrie Dukaat heeft een prachtig hengstveulen gekregen van de hengst Ferdaux.

28-05-2015

En weer een merrieveulen!

Onze Whiskey is bevallen! Een prachtig merrieveulentje van Collovatti.

18-05-2015

Prachtig merrieveulen voor Acajou

Vandaag het 10e Shetland veulen geboren. Het is een mushroom merrieveulen van de onlangs door ons teruggekochte merrie Acajou of Sportview en Collovatti v. Stal Brammelo.

12-05-2015

Hengstveulen voor Wild Cherry

Onze Wild Cherry heeft vandaag het leven geschonken aan een prachtig hengstveulen van Collovatti!

10-05-2015

Weer 3 veulens geboren!

De afgelopen dagen zijn er maar liefst drie veulens geboren! Een prachtig merrietje voor Impress en 2 hele knappe hengstjes voor Eternity en Dreamrose! Klik hier voor meer informatie over de veulentjes.

28-04-2015

Prachtig mushroom merrieveulen voor Valetta

Valetta heeft een supermooi merrieveulen gekregen. Deze Jewel heeft de bijzondere kleur mushroom. Collovatti is de trotse papa.

27-04-2015

Merrieveulens voor Dressy T en Charon

Onze rijpaardmerrie Dressy T en onze minimerrie Charon hebben allebei een prachtig merrieveulen gekregen. De namen volgen zo spoedig mogelijk.

19-04-2015

Hengstveulen voor Donatella

Donatella heeft een prachtig hengstveulentje van Collovatti gekregen. We hebben hem de naam Jolly Jumper gegeven.

17-04-2015

Merrieveulen voor Blicka

Gisterenavond heeft het elite dressuurpaard Blicka (OO Seven x Jazz x Amor) ons een bruin merrieveulen van de hengst For Gribaldi (Gribaldi x Michelangelo) gebracht.

04-04-2015

Een prachtig merrieveulen voor Filly

Vannacht heeft onze 24-jarige kroonpreferente merrie Filly of Sportview een mooi isabel kleurig merrieveulen van Collovatti v. Stal Brammelo geworpen. We noemen haar Jilly Surprise of Sportview, helemaal in de lijn van haar moeder en haar superpreferente grootmoeder Strathbogie Milly.

17-03-2015

Het eerste veulen is geboren!

Vandaag blij verrast met een merrieveulen van onze merrie Xanadu of Sportview en Collovatti v. Stal Brammelo. Ondanks dat ze bijna een maand te vroeg is geboren is het een zeer parmantig veulen.

11-01-2015

Black Diamond Mini Kampioen Nederland!

Trots zijn we op onze zwarte parel BLACK DIAMOND OF SPORTVIEW, die vandaag tijdens de jaarlijkse hengstenkeuring in Marienheem de Nederlands Mini Kampioen is geworden. Wij bedanken de familie Steijvers, die als mede-eigenaren, de hengst op voortreffelijk wijze keuringsklaar hebben gemaakt. Het deskundig voorbrengen door Frank en Henry maakte het succes compleet.
Verder behaalde de door ons gefokte hengsten CONCORDE OF SPORTVIEW en EARLY BIRD OF SPORTVIEW wederom een 1e premie.

11-01-2015

Abantos verhuurd

We hebben de hengst Abantos of Sportview voor 2015 verhuurd aan de Familie Dijkhof (Stal v. ’t Terp) uit Brakel. Wij wensen hen veel succes met Abantos.

29-12-2014

Fontargo naar Rock Stable

We hebben de onlangs goedgekeurde hengst Fontargo v. Linquenda verkocht aan Pieter Peters uit Gendt. Wij verwachten dat deze nog groene hengst in de toekomst veel goed werk kan gaan doen op de Rock Stable. We wensen Pieter, die als serieuze fokker de laatste jaren zeer succesvol is, veel succes met Fontargo.

14-12-2014

Fontargo goedgekeurd voor de dekdienst!

Wederom een mooi succes op de Hengstenkeuring in Marienheem. Onze mini Shetland hengst Fontargo van Linquenda werd vanmiddag goedgekeurd met een selectie licentie. Wij feliciteren Christian v.d. Vegt van Stal Linquenda met dit prachtige fokresultaat
Fontargo van Linquenda is zwart en meet 86 cm.

06-10-2014

Himalaya veulenkampioen PK Bergharen

Himalya, de mooie dochter van Valetta en Black Diamond, is merrieveulenkampioen geworden op de premiekeuring in Bergharen. Stal Marhé uit Megen is inmiddels de trotse eigenaar van Himalaya.

17-07-2014

Zoon Fablicka verkocht

Het eerste veulen van Fablicka hebben we Jaguar BO genoemd. Er was al direct veel belangstelling voor dit indrukwekkende hengstveulen. Uiteindelijk hebben we besloten om hem te verkopen aan Ad Valk Dressage Horses uit Gorinchem. We wensen hun veel plezier en mooie successen met dit prachtige veulen.

08-07-2014 De laatste twee veulens geboren!
De laatste twee veulens van dit seizoen zijn geboren. En wat een prachtige afsluiting met een supermooi merrieveulen voor Whiskey en een schitterend hengstveulen bij ons rijpaard Fablicka. We kijken terug op een topveulenseizoen en zijn ontzettend blij en dankbaar met de geboren veulens.
22-05-2014
Merrieveulen voor Wild Cherry
En ook Wild Cherry heeft ons een prachtig merrieveulen gegeven. Het 8e op rij. Vader is de trotse Black Diamond. We noemen haar Holiday of Sportview.
10-05-2014
Opnieuw een merrieveulen
Het is uitzonderlijk maar het zevende geboren veulen is een ook een merrie. Het is een bruin veulen van Dreamrose en Black Diamond.
06-05-2014
6e merrieveulen geboren
Destiny Fairy Queen van Stal Pelgrom heeft ons vandaag een prachtig merrieveulen gegeven van Ivo van de Lindenhof! Heel blij mee!
01-05-2014

Early Bird officieel selectiehengst
Vandaag bericht ontvangen van NSPS dat de door ons gefokte hengst Early Bird of Sportview met goed gevolg het spermaonderzoek heeft ondergaan. Hij is nu officieel selectie hengst. De hengst is nu eigendom van de familie De Valk in Balgoy.
29-04-2014

En weer een merrieveulen
Het kan niet op. Ook het 5e veulen is een merrie. Een bruine van Valetta en Black Diamond of Sportview.
27-04-2014 Vierde merrieveulen op rij geboren
En dat is vier. Het 4e merrieveulen is geboren! Het is een vos veulen van Xanadu x Balmoral of Sportview.
23-04-2014 Opnieuw een merrieveulen
Het derde merrieveulen is geboren. Een voskleurig veulen van de merrie Promise en onze hengst Concorde of Sportview.
21-04-2014 Tweede veulen geboren
Het tweede veulen is eindelijk geboren. Een bruin merrieveulen van Black Diamond en Wilona (Goldstar).
17-04-2014 Perfect of Sportview goedgekeurd in Zweden met hoogste punten ooit!
In de paardenkrant verscheen een artikel over de door ons gefokte Perfect of Sportview die onlangs naar Zweden is verkocht. Deze zoon van onze Strathbogie Milly, werd goedgekeurd voor de dekdienst in Zweden met de hoogste punten die ooit door een mini behaald zijn. We zijn ontzettend blij en trots dat deze hengst die in NL zo succesvol is geweest op keuringen en in de fokkerij, zijn succes ook in het buitenland voortzet. Klik hier voor het artikel.
28-03-2014 Eerste veulentje geboren
Op 28 maart is het eerste Sportview veulen van 2014 geboren: Briana van de Lindenhof heeft een mooi zwart merrieveulen geworpen van Black Diamond of Sportview. Haar naam is Hariana.
11-01-2014early bird of sportview Early Bird of Sportview goedgekeurd met 1e premie
Onze hengst Early Bird of Sportview is goedgekeurd op de 2014 hengstenkeuring met een 1e premie! We zijn bijzonder trots op deze indrukwekkende zoon van onze Whiskey of Sportview. Early Bird is verkocht aan familie de Valk in Balgoij. Wij wensen hun veel geluk, mooie fokresultaten en vooral veel plezier met deze fijne hengst.